KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Počitnice na podeželju - gremo na kmetijo


26.05.2014

Ko razmišljate kje bi preživeli počitnice, ne pozabite na slovensko podeželje. Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani je zadnjo soboto potekalo Podeželje v mestu – gremo na kmetijo. Prireditev je organizirala Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Združenjem turističnih kmetij Slovenije. Predstavljalo se je 40 kmetij, posebne pozornosti so bile deležne turistične kmetije.

 

 

»Zanimanje za počitnice na kmetijah je bilo veliko. Danes nas je obiskalo veliko tujih obiskovalcev, največ Angležev, Dancev in ostalih, ki v Sloveniji že počitnikujejo in so nad njo navdušeni. Domači gostje pa so pohvalili katalog turističnih kmetij, kjer najdejo številne informacije na enem mestu. Prav vsi, ki so se ustavili na naši stojnici pa so pohvalili dogodek Podeželje v mestu – gremo na kmetijo«, je povedala Renata Kosi s KGZS Zavoda Celje, strokovna sodelavka za področje razvoja turizma na podeželju.

 

Navdušen nad izjemnim vzdušjem na Podeželju v mestu je izrazil tudi predsednik Združenja turističnih kmetij Slovenije Venčeslav Tušar, ki je povedal, da na turističnih kmetijah počitnikuje vedno več tujih gostov, ki se radi vračajo in širijo navdušenje nad slovenskim podeželjem.

 

 

V sklopu prireditve je poteka dobrodelna akcija »Krompir moraš imeti«... v življenju ali na mizi... Pobudnik akcije sta Kmetija Drinovec in VoxMedii. Z namenom pomagati socialno ogroženim družinam, je zmagovalec prvega televizijskega šova »Gostilna išče šefa« Andrej Murko pripravljal krompirjeve jedi iz krompirja kmetije Drinovec. Osrednji dogodek humanitarne akcije – pobiranje krompirja bo potekal 31. avgusta 2014 na kmetiji Drinovec na Okroglem pri Naklu. Vabljeni, da stopimo skupaj in pridemo na pobiranje krompirja. Pobrane krompir na hektarju njivske površine bo poklonjen Zvezi prijateljev mladine za družine v stiski.

 

 

Vabljeni na Podeželje v mestu Koper, ki bo potekalo po Pristaniški ulici v soboto, 7. junija 2014.

 KGZS