KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Vabljeni na posvet in okroglo mizo Perspektive za sojo v Sloveniji


11.02.2014

Vabljeni na strokovni posvet z mednarodno udeležbo in okroglo mizo na temo Perspektive za sojo v Sloveniji z vidika skupne kmetijske politike, možnosti pridelave soje in drugih beljakovinskih rastlin ter s predstavitvijo uporabe polnomastne pražene soje v prehrani živali. Potekal bo 6. marca 2014, na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru.

 

 

Cilj posveta je seznanitev javnost o trendih pridelave gensko NE spremenjene soje v sosednjih državah in dejstvom, da bodo v letu 2014 vsa jajca v Avstriji prirejena z lokalno pridelano sojo brez GSO in tako tudi označena.

 

 

Kot kaže so na razpolago tudi sorte soje, primerne za pridelavo v Sloveniji. Na posvetu bodo predstavljene manjše naprave za praženje soje, saj je to predpogoj za uporabo soje v prehrani živali. Če bodo soja in druge beljakovinske rastline tudi primerno umeščene v novo SKP 2014-20 bo to še razlog več za večjo lokalno pridelavo beljakovinskih komponent za prehrano živali, ki danes temelji na uvozu GSO sojinih tropin iz Južne Amerike.

 

 

Organizator posveta je Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru.

 

 

Vabilo in program posveta.

 

Prijavnica.KGZS