KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

KGZS v sodelovanju z Evropsko komisijo v letu 2013 izvaja projekt Kmetijstvo je zakon!


05.05.2013

Namen projekta je promocija kmetijstva, kar je eno izmed osnovnih poslanstev Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Vsebina in odlična priprava projekta s katerim se je KGZS prijavila na razpis Evropske komisije Podpora za ukrepe za informiranje v zvezi s skupno kmetijsko politiko je navdušila in botrovala odločitvi za partnerstvo med KGZS in Generalnim direktoratom za kmetijstvo in razvoj podeželja.

 

O projektu

Ste vedeli, da se bo morala pridelava hrane na svetovni ravni do leta 2050 podvojiti? Le tako bo mogoče nahraniti devet milijard ljudi! Je kmetijstvo lahko odlična poslovna priložnost? To je usmeritev projekta Kmetijstvo je zakon! Njegov cilj je namreč predstaviti kmetijstvo in poklic kmet kot poslovno priložnost in izziv mladim. Tako mladim na podeželju kot v mestu.

 

Projekt deluje v smeri spodbude mladim, da se odločijo za kmetovanje in na drugi strani zaupanja v mlade med starejšo generacijo. Za lažjo predajo upravljanja kmetij mlajši naslednikom. Obenem je cilj projekta utrditi zavedanje pomena kmetijstva tako med podeželskim kot mestnim prebivalstvom. Tudi v sklopu partnerstva med Evropo in kmeti, ki je opredeljeno v skupni kmetijski politiki.

 

Projektne aktivnosti zajemajo izdelavo premične razstave, ki bo prikazovala portrete izjemnih posameznikov, ki so v kmetijstvu uspeli. Izdelavo izobraževalno – promocijskih brošur in različne sklope promocijskih, prodajnih in izobraževalnih dogodkov, ki bodo tekom leta 2013 potekali na območju Slovenije.

 

Pri pripravi in izvedbi projekta bodo sodelovali mladimi, vključenimi v Zvezo slovenske podeželske mladine, šole ter srednje šole, kmetijskimi svetovalci, kmetije, mediji in seveda izjemnimi posamezniki, ki so v kmetijstvu z inovativnim pristopom že našli poslovni izziv.

 

Logotip projekta je v obliki razigranega, mladostnega petelina, ki predstavlja kmetijstvo. Nad njim je srce, sestavljeno z žitnih lističev, ki vzbuja pozitivna čustva.

 

 

Spletna stran www.zarazvojpodezelja.si bo nadgrajena. Na njej boste lahko spremljali potek projekta ter našli ključne informacije o skupni kmetijski politiki, uporabne povezave in zanimive aktualne kmetijske novice.

 

Tekom leta bodo izvedene različne aktivnosti, med drugim nagradni natečaji, objavljeni bodo odličnih recepti in v otroškem kotičku se bo našlo kaj zanimivega tudi za najmlajše ljubitelja kmetijstva in podeželja.KGZS